تهران – ترسیم – آیتالله اعرافی به سیر تطور، پیشرفت و بالندگی حوزههای علمیه در طول تاریخ اشاره و ابراز کرد: حوزه علمیه در عصر جدید رسالتهای بیمانندی بر عهده دارد؛ رسالتهایی که هیچگاه تا این اندازه بر دوش او نبوده است. حوزه علمیه در طول تاریخ رنجهای فراوانی برده و صاحب افتخارات و شکوه بسیاری بوده است. به طوریکه فقیهان بسیاری از تهران و ری مسئولیت تبلیغ معارف الهی را در جامعه بر عهده داشتهاند. حوزه علمیه از مدینه شروع شد و به کوفه و بغداد، حله و سامرا و در نهایت به ری، قم و تهران نیز رسید.
به گزارش ترسیم نیوز ، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در مراسم تقدیر از مدارس علمیه و واحدهای آموزشی برتر حوزه علمیه استان تهران که در تالار ایوان ری و با حضور مدیر، اساتید و طلاب حوزه علمیه استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: بالاترین نعمت خداوند به هر انسانی آن است که در سلک پیامبران الهی و حضرت ولیعصر (عج) قرار بگیرید. کسانی که این حس پیروی از اولیاء الله را چشیدند آن را با هیچ چیز دیگری عوض نخواهند کرد.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور افزود: حوزه علمیه در عصر جدید رسالت های بی مانندی بر دوش دارد. رسالت هایی که هیچ گاه تا این اندازه بر دوش او نبوده است. حوزه علمیه در طول تاریخ رنج های فراوانی برده است. صاحب افتخارات و شکوه بسیاری بوده است. فقیهان بسیاری از تهران و ری مسئولیت تبلیغ معارف الهی را در جامعه بر عهده داشته اند. حوزه علمیه از مدینه شروع شد و به کوفه و بغداد، حله و سامرا و نهایت و به ری و قم و تهران نیز رسید.
وی در سخنانی دیگر با بیان تعداد شهدای روحانی حوزه علمیه اضافه کرد: پنج هزار شهید از بالاترین مراتب حوزوی تا طلاب پایه یک در عملیات های گوناگون دفاع مقدس افتخار آفرین شدند. زندان ها و رنج های بسیاری را روحانیون در زمان طاغوت و حتی در زندان های مخوف رژیم بعث عراق متحمل شدند. من همیشه طلاب را به شنیدن آخرین درس اخلاق شهید صدر توصیه می کنم. ایشان اگر زنده بود سرآمد حوزه اجتهاد و فقاهت بودند.
آیت الله اعرافی در ادامه خاطر نشان کرد: هنوز ملاصدرای چهارصد سال پیش در دنیای فلسفه زنده و تابناک است. ده ها عالم در همین تهران میراث ملاصدرا را ادامه دادند و تهران را تبدیل به قله حکمت کردند. شهید مطهری و مرحوم شاه آبادی و مرحوم محمد تقی جعفری از همین تهران بودند. مرحوم شاه آبادی امام را در دنیای عرفان غرق کرد.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: حوزه دانش بنیان است و به عقل بشری خدمت های فراوانی کرده است. برای حل مسئله هویت باید تاریخ پر فراز و نشیب حوزه علمیه و دستاوردهای آن را شناخت. مرحوم علامه حلی و مرحوم ملاصدرا و مرحوم ملاعلی کنی برای کل بشریت تولید علم و فکر کردند. کسی که طعم این رسالت را بچشد، مقام معظم رهبری می شود که وقتی به ایشان می گویند می خواهیم برای شما دکترای افتخاری اهدا کنیم، می گویند دانشگاه ارزشمند است ولی من، طلبه هستم.
وی افزود: حوزه یک هویت تاریخی و مستمر دارد که چیز کمی نیست. ما ۱۲۰۰ سال کار تولید علم و فکر و اندیشه داریم. اگر این گوهر اصلی آمد می شود شخصیتی به مانند حضرت امام خمینی (ره)؛ می شود شیخ عبدالکریم حائری که از هیچ، حوزه علمیه قم را باز تأسیس کردند.
مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان سخنان خود با یادآوری یکصدمین سالگشت باز تاسیس حوزه علمیه گفت: مراسم یکصدمین سالگشت باز تأسیس حوزه علمیه قم در اردیبهشت ماه برگزار می شود که مقام معظم رهبری، منشور حوزه و روحانیت را تقریر خواهند کرد و مراجع معظم تقلید نیز پیام خواهند داد. همه اینها خوب است ولی باید متوجه نیازهای انقلاب اسلامی نیز بود. بیش از صد طرح تحولی در مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور تدوین و در حال اجرا است.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق، مدیر حوزه علمیه استان تهران نیز در این مراسم ابراز داشت: تدوین برنامه های پنج ساله به خوبی در حوزه علمیه استان تهران، با همراهی صاحب نظران تدوین شده است و در حال حاضر اقداماتی در جهت تدوین برنامه پنج ساله بعدی صورت گرفته است، که ان شاء الله با همراهی کارشناسان و صاحب نظران بتوانیم گام های خوبی در این زمینه برداریم.
مدیر حوزه علمیه استان تهران افزود: الحمدالله با همراهی مسئولان و مدیران و معاونان مدارس علمیه اتفاقات خوبی در این حوزه در حال رخ دادن است. در حوزه علمیه استان تهران، علاوه بر برنامه پنج ساله، برنامه سالیانه را نیز تدوین و به تصویب شورای حوزه علمیه استان تهران می رسد. یکی از علل موفقیت های این حوزه، بحث تشکیل شورای معین شورای حوزه علمیه استان تهران بود که همیشه به صورت منظم برگزار می شود. این روند امسال نیز تداوم خواهد یافت.
وی در ادامه با توضیح مراکز آموزشی حوزه علمیه استان تهران گفت: ۶۱ مدرسه بلند مدت، چهار مدرسه سفیران هدایت، شش مرکز تخصصی، ۲۲ رشته و دوره، هشت درس خارج رسمی و ۲۴ درس خارج غیر رسمی در حوزه علمیه استان تهران وجود دارد. امیدواریم سفر آیت الله اعرافی، نقطه عطفی در جهش حوزه علمیه تهران در ابعاد مختلف باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق گفت: از نظر ضوابط، پشتیبانی و ساختاری، نیازمند تحول در حوزه علمیه تهران هستیم. ارزیابی ها نشان دهنده این است که استان تهران در تمام زمینه ها با قدرت به سمت قله در حال حرکت است.
همچنین در حاشیه این مراسم یکی از طلاب مدرسه علمیه امام خمینی رحمت الله علیه ( حجت الاسلام محمد مهدی واحدی ) توسط آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور به طور رسمی، متلبس به لباس مقدس روحانیت شد.
در پایان مراسم نیز از تعدادی از مدیران، اساتید و طلاب و مدارس علمیه برتر حوزه علمیه استان تهران توسط آیت الله اعرافی تقدیر شد.
مدیر حوزههای علمیه کشور اعلام کرد: هماکنون بیش از ۳۰۰ مرکز و موسسه آموزشی و پژوهشی مرتبط با حوزه علمیه فعالیت دارند و جامعه گستردهای از طلاب، محققان و [...]
حوزههای علمیه در صف مقدم حمایت از مقاومت اسلامی و ملت مظلوم فلسطین خواهند بود و از مجامع بینالمللی، همه علماء، اندیشمندان و آزادگان جهان میخواهند در برابر جنایات [...]