شیراز- ترسیم -در قالب اجرای طرح «کاسب نمونه» به همت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز و اتاق اصناف مرکز فارس از کاسبان نمونه وخوشنام منتخب در صنف خواربار و لبنیات تجلیل شد.
به گزارش ترسیم نیوز ، طرح «کاسب نمونه» مدتی است به همت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز و اتاق اصناف مرکز فارس در حال اجرا است که در این مرحله از طرح، از مجید جوانمردی و خشایار ربیعانی بهعنوان کاسبان خوشنام و مردمی شیراز، با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.
مجید جوانمردی که ۱۴ سال در منطقه آستانه( خیابان حسینی) شیراز، سابقه فعالیت در صنف خواربار دارد، درباره این انتخاب به خبرنگاران گفت: احساس خوبی دارم که مورد لطف و توجه قرار گرفتم، امیدوارم با توکل به خدا و همراهی مسئولین، بتوانم همچنان با حداقل سود، کالای باکیفیت به دست مردم برسانم و رضایت مشتریان را جلب کنم.
رمز موفقیت از نگاه کاسبان نمونه؛ توکل، انصاف و اخلاق
او رمز موفقیت خود را در انصاف، اخلاق، توکل و پشتکار دانست و تأکید کرد: در منطقهای کمبرخوردار فعالیت میکنم و همواره سعی کردهام با تخفیف و رعایت انصاف، باری از دوش مردم بردارم و رعایت حلال و حرام برای من اصل است.
خشایار ربیعانی، دیگر کاسب منتخب در خیابان ایمان جنوبی نیز با هفت سال سابقه در این حرفه گفت: اعتماد مشتریان مهمترین سرمایه ماست و با کمک پرسنل خوشرفتار توانستهایم خدمت خوبی ارائه دهیم و خوشحالم که این مسیر دیده شده و امیدوارم جوانان هم با هدفگذاری، پشتکار و رفتار شایسته مسیر موفقیت را طی کنند.
معیارهای انتخاب کاسب نمونه چیست؟
عضو هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز در این باره گفت: هدف از این طرح، ترویج اخلاقمداری، انصاف ، رعایت بهداشت و نظافت ، الگوسازی مثبت در بازار است.
سیروس پاکفطرت افزود: در فاز نخست ، از کاسبان صنف نانوایی و خواربار و لبنیات تجلیل میکنیم که معرفی این افراد بر اساس نظر مردم محله و بررسی شاخصهایی همچون برخورد مناسب و رعایت انصاف در معامله با مشتریان، رعایت بهداشت و نظافت محیط کار و منش اخلاقی انجام میشود.
وی ادامه داد: تاکنون از چهار کاسب تقدیر شده و در مراحل بعدی اصناف دیگر هم در دستور کار ماست که در پایان سال اثرگذاری این طرح را ارزیابی خواهیم کرد تا در صورت موفقیت، با رویکرد جدیدتری ادامه یابد.
الگوسازی و انگیزهبخشی به کسبه بازار
سخنگوی اتاق اصناف مرکز استان فارس نیز گفت: اتفاق خوبی است که با نظرسنجی مردمی، کاسبان خوشنام در محلهها شناسایی و معرفی میشوند، این کار ارزنده مجمع خیرین، الگوسازی موثری در بازار ایجاد میکند و نمایندهای از بین سایر کسبه معرفی میشود که مایه دلگرمی سایر اصناف است.
علی رهایی افزود: شیراز با بیش از ۸۰ هزار واحد صنفی، شهر مهمی در عرصه اقتصاد بازار است و تجلیل از کاسبان نمونه میتواند انگیزهبخش باشد.
رهایی بر اهمیت هویت واحدهای صنفی و دارا بودن پروانه کسب تأکید کرد و گفت: تجربه نشان داده بیشترین تخلفات از سوی واحدهایی است که بدون مجوز فعالیت میکنند. بنابراین توصیه ما به مردم این است که از صنوف دارای پروانه کسب خرید کنند.
رهایی همچنین به روند شناسایی کاسبان نمونه اشاره کرد و گفت: اتحادیهها در شناسایی این افراد نقش مهمی دارند، اما چون کسبه یک صنف با هم رفیقاند و تعداد خوشنامان زیاد است، انتخابها دشوار است.
وی ادامه داد: از این رو طرح مجمع خیرین شهر ساز و فرهنگ ساز شیراز با نظرخواهی محلی و بررسی منش و اخلاق کاسبان، کار مؤثری است که اتحادیهها هم در اجرای آن همکاری میکنند.
ایرنا/